В Бурса са гласували около 13 хиляди души – това

...
 В Бурса са гласували около 13 хиляди души – това
Коментари Харесай

За коя коалиция кметът на Бурса агитира българските изселници да гласуват?

 

В Бурса са дали своят вот към 13 хиляди души – това е сравнимо с броя на хората, които са дали своят вот на предходните избори. В Истанбул пък е противоположното – интензивността е по-ниска от предходните избори – едвам 9 хиляди са упражнили своя избор. На предходните избори те бяха колкото са през днешния ден в Бурса.

Не единствено кметът на града, за който ви разказахме по-рано, участваше в пропагандата на българи да гласоподават. Тъй като към този момент са оповестени първите изборни резултати, можем да разкрием за коя коалиция е била пропагандата – това е „ Алианс за права и свободи “ на Ахмед Доган.

Като цяло резултатът в Турция надали ще бъде над 45 хиляди гласа общо.

 Първи резултати: Вижте кои партии влизат в 51-ото Народно заседание България 4 мин. Първи резултати: Вижте кои партии влизат в 51-ото Народно заседание  Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика Съдържание от сътрудници 3 мин. Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика  Ръководителят на НАСА в първото си изявление за българска телевизия: Има живот на други планети 120 минути 10 мин. Ръководителят на НАСА в първото си изявление за българска телевизия: Има живот на други планети  „ Ето какво усещам, като ми изневеряваш “: Жена държи приятеля си закопчан в куфар, до момента в който почине Светът 3 мин. „ Ето какво усещам, като ми изневеряваш “: Жена държи приятеля си закопчан в куфар, до момента в който почине  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Парламентарни избори, първите резултати България 2 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Парламентарни избори, първите резултати  Машинист на трен избавя здравна сестра от самоубийство, през днешния ден те са женени с три деца Светът 6 мин. Машинист на трен избавя здравна сестра от самоубийство, през днешния ден те са женени с три деца  Айсберг A-68: Как един мега огромен мразовит пай преобразува океана? Светът 4 мин. Айсберг A-68: Как един мега огромен мразовит пай преобразува океана?  Първи резултати: Вижте кои партии влизат в 51-ото Народно заседание България 4 мин. Първи резултати: Вижте кои партии влизат в 51-ото Народно заседание  Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика Съдържание от сътрудници 3 мин. Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика  Ръководителят на НАСА в първото си изявление за българска телевизия: Има живот на други планети 120 минути 10 мин. Ръководителят на НАСА в първото си изявление за българска телевизия: Има живот на други планети  „ Ето какво усещам, като ми изневеряваш “: Жена държи приятеля си закопчан в куфар, до момента в който почине Светът 3 мин. „ Ето какво усещам, като ми изневеряваш “: Жена държи приятеля си закопчан в куфар, до момента в който почине  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Парламентарни избори, първите резултати България 2 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Парламентарни избори, първите резултати  Машинист на трен избавя здравна сестра от самоубийство, през днешния ден те са женени с три деца Светът 6 мин. Машинист на трен избавя здравна сестра от самоубийство, през днешния ден те са женени с три деца  Айсберг A-68: Как един мега огромен мразовит пай преобразува океана? Светът 4 мин. Айсберг A-68: Как един мега огромен мразовит пай преобразува океана?

Сюлейман Улусой и Илкер Назим постоянно са дали своят вот за Движение за права и свободи, само че в този момент са политически съперници.

„ Ние сме си другари, пием си ракията дружно. Това, че нещата през днешния ден нещата са политически по този начин, не значи, че на следващия ден ще продължат да са такива “, споделят те пред секцията за гласоподаване.

Обичайно в този турски град гласоподават приблизително към 50 000 души с двойно поданство

„ Той съставлява номер 8, аз не съм политически ангажирано лице, само че приканвам хората да гласоподават за номер 13 “, споделя Сюлейман.

Ден преди изборите от най-влиятелната изселническа организация в Бурса „ Балгьоч “ застават зад Ахмед Доган.

„ За нас това е черна точка за демокрацията в България, фактът, че съдът се откри и лиши правото на достоверните представители на Движение за права и свободи да съставляват партията. Ние не желаеме една етническа партия да бъде представлявана от българин и то подобен, който не го желаят и българите в България “, споделя доктор Емил Балкан, който е ръководител на „ Балгьоч “.

Един от най-влиятелните деятели на Движение за права и свободи в Бурса Танер Чауш в този момент е на страната на
„ ДПС-Ново начало “.

„ Толкова години всяка партия си има паразити, които би трябвало да се изчистят. Паразитите като се махнат, тогава ще се обединим “, споделя той.

Репортер на bTV: А господин Доган, той беше подобен престиж измежду вашата общественост толкоз години?

Танер Чауш: Беше, беше. Преди една седмица едно списание ми попадна, господин Доган като сътрудник на Държавна сигурност какъв брой несгоди е предизвикал на турския народ в България.

Да се гласоподава за партията на Ахмед Доган в изборите за български парламент прикани кметът на Бурса Мустафа Бозбей. Като уточни и номера на партията и акцентира, че само тя пази правата на българските турци.

Мустафа Бозбей е кмет на 3-милионния Бурса от този април. Той е от Народно републиканската партия - главната съпротива на президента Ердоган. Около 150 хиляди души в Бурса имат двойно поданство - българско и турско.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР